
Polewa czekoladowa
W przypadku tej domowej roboty czekoladowej powłoki cukierkowej, która jest niesamowita na wszystko, zapoznaj się z tym prostym przepisem na polewę czekoladową i chwyć torbę swoich ulubionych kawałków czekolady, niezależnie od tego, czy są to HERSHEY’S SPECIAL DARK CHOCOLATE CHIPS, HERSHEY’S Semi-Sweet Chocolate Chips czy HERSHEY’S Milk Chocolate Chips. Gdy delikatnie rozpuścisz chipsy czekoladowe i dodasz trochę skrócenia, możesz stworzyć luksusowo gładką, słodką polewę czekoladową, aby przygotować dziesiątki pysznych deserów. Zrób czekoladowe trufle i truskawki w czekoladzie lub skrop ciasta i ciasteczka tą prostą polewą czekoladową. Tylko dwa składniki, a możliwości są nieograniczone! Sprawdź naszą kolekcję przepisów na dip deserowy, sosy i fondue, aby uzyskać więcej słodkich rzeczy do zanurzenia, nalewania i skropienia.

- Przykryj tacę papierem woskowym.
- Umieść chipsy czekoladowe i skrócenie w misce o średniej odporności na ciepło. W oddzielnej dużej żaroodpornej misce umieść bardzo ciepłą wodę (100 ° do 110 ° F) na głębokość 1 cala. Ostrożnie umieść miskę z czekoladą w misce z wodą; Woda powinna przyjść do połowy boku czekolady.
- Mieszaj czekoladę i skracaj stale suchym gumowym skrobakiem, aż czekolada i skrócenie się stopią, a mieszanina będzie gładka. *NIE wlewaj wody do miski z czekoladą. (Jeśli woda ostygnie, zastąp ją bardzo ciepłą wodą, jak wskazano powyżej; temperatura wody jest ważna dla sukcesu). Wyjmij czekoladową miskę z wnętrza miski z wodą.
- Widelcem zanurz schłodzone centra w mieszance czekolady, jeden po drugim; Delikatnie dotknij widelca na krawędzi miski, aby usunąć nadmiar czekolady.** Odwróć powlekany środek na przygotowanej tacy; obracać niewielką ilość roztopionej czekolady na wierzchu, aby zakryć ślady widelca; Odstaw do twardości. Przechowuj cukierki luźno przykryte w chłodnym, suchym miejscu. Powłoka dla 4 tuzinów ośrodków.
* Jeśli woda lub wilgoć dostanie się do czekolady, może się zakleszczyć i napiąć. Jako środek awaryjny, tylko mieszaj dodatkowe skrócenie, 1/2 łyżeczki na raz, aż czekolada znów będzie płynna.
** Jeśli mieszanka czekolady ostygnie poniżej 84 ° F, włóż miskę z czekoladą do miski z ciepłą wodą. Czekolada najlepiej nadaje się do powlekania w temperaturze od 84 ° do 88 ° F.
Cukierki czekoladowe w foremkach: Rozpuść czekoladę ze skróceniem, jak wskazano powyżej; wyjmij miskę z miski z wodą. Łyżka czekolady do plastikowych foremek cukierkowych; Odstaw do twardości. Odwróć formy nad przygotowaną tacą; Stuknij cukierki z foremek na tacy. Przechowywać zgodnie z powyższymi zaleceniami. Około 4 tuzinów cukierków 1×1-1 / 2 cala.
Składniki
- 2 filiżanki
HERSHEY’S SPECIAL DARK Mildly Sweet Chocolate Chips lub HERSHEY’S Semi-Sweet Chocolate Chips (11,5 oz pkg.) lub HERSHEY’S Milk Chocolate Chips (12 oz pkg.)
- 2 łyżki
skrócenie plus 2 łyżeczki (NIE używaj masła, margaryny, pasty ani oleju)
- Fakty żywieniowe
- Ilość porcji w pojemniku:48 porcji
- Porcja1 Łyżka (11g)
- Ilość na porcję
- Kalorie50
- % dziennej wartości*
- Tłuszcz ogółem 3,5 g4%
- Tłuszcze nasycone 2g10%
- Tłuszcze trans 0g
- Cholesterol 0mg0%
- Sód 0mg0%
- Węglowodany ogółem 7g3%
- Błonnik 1g4%
- Cukry ogółem 6g
- Zawiera 6g dodatku cukru12%
- Białko 1g
- Witamina D 00%
- Wapń 3mg0%
- Żelazo 1mg6%
- Potas 27mg0%
* % dziennej wartości mówi, ile składnika odżywczego w porcji żywności przyczynia się do codziennej diety, 2000 kalorii dziennie jest wykorzystywane do ogólnych porad żywieniowych.
Najczęściej zadawane pytania
Co to jest polewa czekoladowa?
Polewa czekoladowa jest dokładnie taka, jak brzmi – czekoladowy płaszcz lub zewnętrzna warstwa, która pokrywa niektóre z naszych ulubionych smakołyków, takich jak cukierki lub ciasteczka. Polewy czekoladowe są wytwarzane przy użyciu mieszanki tłuszczu, emulgatorów, aromatów i substancji słodzących
Z czego składa się czekolada?
W “powlekaniu” czekolady masło kakaowe zastępuje się olejami roślinnymi, a zamiast masy kakaowej stosuje się proszek kakaowy. Prawdziwa czekolada ma lepszy smak i odczucie w ustach niż większość czekoladek w polewie.
Jak sprawić, by czekolada utwardzała?
Nie ma zbyt wiele tajemnicy ani sztuczki, aby zanurzyć coś w czekoladzie i stwardnieć. Po prostu rozpuść półsłodką czekoladę samodzielnie lub z odrobiną śmietany lub masła. Zanurz, a następnie wstaw do lodówki. Po schłodzeniu czekolada twardnieje.
Czy polewanie czekolady jest tym samym, co topnienie czekolady?
Polewy czekoladowe zwykle zawierają tłuszcze roślinne, które mają wyższą temperaturę topnienia i pozwalają na łatwiejsze i bardziej wybaczające topienie czekolady. Dość łatwo się topią i ładnie twardnieją. Prawdziwa czekolada jest znacznie bardziej zmienna, jeśli chodzi o topienie i musi być hartowana