Ogórki Małosolne

Ogórki Małosolne

Ogórki Małosolne

“Świetny przepis dla osób żyjących na diecie niskosodowej. Pochodzi z książki kucharskiej bez soli. Te smakują wspaniale i dobrze trzymają się w lodówce. Co jest lepsze??? Nikt nie będzie wiedział, że są wolne od soli! Książka kucharska zaleca wykonanie ich w misce ze stali nierdzewnej, ale szkło również będzie działać. UWAGA: Po schłodzeniu kiszonych ogórków możesz wrzucić trochę pokrojonych pomidorów, które smakują bosko również w tej marynacie

WSKAZÓWKI

Ogórki Małosolne
WSKAZÓWKI
  1. Obierz ogórki i pokrój według własnych upodobań.Możesz przeciąć ogórek na pół, a następnie w długie paski wzdłuż lub po prostu pokroić je w rundy.Całkowicie zależy od Ciebie. Lubię moje rundy myślenia.
  2. Umieść ogórki i cebulę w misce ze stali nierdzewnej wystarczająco dużej dla wszystkich składników.
  3. Umieść wszystkie składniki OPRÓCZ ogórków i cebuli w rondlu i zagotuj na dużym ogniu.
  4. Wlej mieszaninę octu na ogórki i cebulę; przykryj miskę szczelnie folią aluminiową lub folią i pozostaw na blacie do ostygnięcia.
  5. Po ostygnięciu przechowuj ogórki w lodówce przez noc.Przed podaniem wylać mieszaninę octu i usunąć ziarna pieprzu.

SKŁADNIKI

Ogórki Małosolne
SKŁADNIKI

 

  • 3ogórki
  • 1mała czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
  • 2łyżki czarnego pieprzu
  • 3szklanki białego octu winnego
  • 1łyżeczka kopru
  • 1łyżeczka szałwii (opcjonalnie)
  • 1cytryna, sok z
  • 1łyżka cukru

 

Najczęściej zadawane pytania 

Czy są pikle o niskiej zawartości soli?

Zredukowane włócznie marynaty sodowej dla tych, którzy obserwują spożycie soli. Ciesz się świeżym, koszernym smakiem koperku Mt. Olive w koszernej włóczni marynaty z mniejszą ilością sodu – tylko 200 mg na porcję! Zawierają one o 25% mniej sodu niż Mt.

Czy ogórki są słone?

Ze skórką lub bez, surowe ogórki mają również bardzo niską zawartość sodu. Jednak ogórki są używane do produkcji marynat, które są bardzo bogate w sód ze względu na zawartość soli. Wysokie spożycie sodu wiąże się ze zwiększonym ryzykiem nadciśnienia lub wysokiego ciśnienia krwi i związanych z tym chorób sercowo-naczyniowych.

Jak zmniejszyć sód w marynatach?

Jeśli nie możesz żyć bez pikli koperkowych, opłucz je w wodzie przed jedzeniem, aby zmniejszyć ilość sodu na zewnątrz. To samo dotyczy oliwek i innych słonych, konserwowanych przypraw.

Jakie pikle mają najmniejszą ilość sodu?

Wiele opcji dla niższych i zredukowanych marynat sodowych

McClure’s Garlic Dill Pickles, które są w dawce 70 mg na włócznię. MT. Olive ma 3 oferty “Hint of Salt”: Whole Kosher Baby Dill Pickles to 135 mg., Sweet Relish to 50 mg. na łyżkę, a Kosher Dill Spears to tylko 120 mg na włócznię.

Czy pikle o niskiej zawartości sodu są zdrowe?

Włączenie pikli do diety jako zdrowej przekąski może pomóc zrzucić kilogramy, dzięki ich niskiej liczbie kalorii. Filiżanka pikli koperkowych – zwykła lub o niskiej zawartości sodu – ma tylko 17 kalorii. Nawet jeśli stosujesz bardzo ograniczoną dietę 1,200 kalorii dziennie, to mniej niż 2 procent dziennej dawki kalorii.

więcej menu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button