Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Ten prosty przepis na maślane ciasteczka może być stosowany w prasie do ciastek, wykonany jako ciasteczko kroplowe lub ukształtowany w rolkę i pokrojony. Nie ma specjalnego przepisu na ciasteczka dla prasy do ciastek – można użyć dowolnego ciasteczka typu sztywnego masła! Pamiętaj tylko, aby go dokładnie schłodzić, aby zachował swój kształt podczas pieczenia.

Wskazówki

Ciasteczka maślane
 Wskazówki
  1. Masło i cukier ubij razem w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż będą lekkie i puszyste.Ubij w jajku, a następnie dodaj wanilię.Połącz mąkę i sól w osobnej misce; Dodaj do mieszanki masła i wymieszaj, aby uformować ciasto. Przykryj ciasto folią i schładzaj przez co najmniej godzinę.
  2. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).Schłodzić dwa arkusze ciasteczek.
  3. Schłodzone ciasto przełożyć do prasy do ciastek; wycisnąć na schłodzone arkusze ciasteczek.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do uzyskania lekko złotego koloru, około 8 do 10 minut.Przenieś ciasteczka na kratki, aby ostygły.

Składniki

Ciasteczka maślane
Składniki
  • 1 szklanka masła
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 łyżeczki soli

 

Fakty żywieniowe (na porcję)

103 Kalorii
5g Tłuszcz
13g Węglowodanów
1g Białko

Najczęściej zadawane pytania 

Dlaczego ciasteczka maślane nazywane są ciasteczkami maślanymi?

Butter cookies (or butter biscuits), also known as Danish biscuits, are cookies originating in Denmark consisting of butter, flour, and sugar. They are similar to shortbread cookies. The butter cookie is often categorized as a “crisp cookie” due to its texture, caused in part by the quantity of butter and sugar.

Why are butter cookies so good?

While butter cookies still have a high proportion of butter, the amount of flour and sugar is increased, which means they will hold their shape better than a shortbread. Butter cookies are great for rolling and cutting into shapes, offer a sturdier texture, and tend to ship well.

Why are butter cookies so good?

While butter cookies still have a high proportion of butter, the amount of flour and sugar is increased, which means they will hold their shape better than a shortbread. Butter cookies are great for rolling and cutting into shapes, offer a sturdier texture, and tend to ship well.

What is the difference between butter cookies and shortbread?

Are butter cookies and shortbread cookies the same? The main difference in the two types of cookies is the amount of sugar to butter ratio. Butter cookies generally contain more sugar and are baked a higher temperatures. Shortbread cookies contain a higher fat content, which yields a melt-in-your-mouth texture.

więcej menu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button