Churros 

Churros 

Churros

Moim zdaniem Churros to jeden z najlepszych deserów na świecie – oczywiście świeżo przygotowany od podstaw. Są to najlepsze churros, jakie kiedykolwiek jadłem, nawet lepsze niż te, które dostałem na rynku meksykańskim. Są chrupiące na zewnątrz, miękkie i delikatne w środku i mają smak, któremu nikt nie może się oprzeć!

Idealny przepis na churro

Churros 
Idealny przepis na churro

Wszyscy mieliśmy te churros, takie, które występują w długiej, jednolitej prostej formie, które wcześniej były smażone, zamrażane, a następnie podgrzewane i siedzą tam godzinami obok gorących precli . Od czasu do czasu natkniesz się na taki, który jest w porządku, ale przez większość czasu nie, dziękuję.

To dlatego, że miałem prawdziwe churros i nic nie ma porównania. Świeże domowe churros są najlepsze!

Zdecydowałem, że to musi być nowa tradycja na imprezach rodzinnych. Zrobiłem je na początku tego tygodnia na blogu, a kilka dni później zrobiłem je ponownie na imprezę rodzinną i nie uwierzysz, jak szybko zniknęły! Zdecydowanie szybciej niż mógłbym je usmażyć.

I wszyscy błagali, żebym zrobił drugą partię! Obejmowało to mojego brata, który nie przejmował się deserem i mnóstwem wybrednych dzieciaków. Wszyscy chcieli więcej.

Mogą wydawać się trochę onieśmielające, jeśli nigdy wcześniej ich nie robiłeś, ale naprawdę są proste. Proste składniki, prosta metoda i podzieliłem się poniższymi krokami i wskazówkami, abyś mógł zrobić idealną partię!

Jak zrobić churros

Churros 
Jak zrobić churros
  • Do powłoki wymieszaj 1/2 szklanki cukru i cynamonu w płytkim naczyniu, odłóż na bok.
  • Podgrzej około 1 1/2 cala oleju roślinnego w dużym garnku lub głębokiej patelni saute na średnim ogniu do 360 stopni. Przygotuj ciasto, gdy olej się nagrzewa.
  • Dodaj wodę, masło, cukier i sól do dużego rondla, zagotuj na średnim ogniu.
  • Dodaj mąkę, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj i ciągle mieszaj gumową szpatułką, aż mieszanina zbierze się i będzie gładka (kilka grudek w niej jest w porządku).
  • Przenieś mieszaninę do dużej miski, ostudź 5 minut.
  • Dodaj wanilię i jajko do mąki, a następnie natychmiast zmiksuj za pomocą miksera elektrycznego.
  • Miksuj, aż mieszanina się połączy i będzie gładka (na początku się rozdzieli, ale mieszaj dalej, połączy się).
  • Przenieś do 16-calowego worka z rurami wyposażonego w zaokrągloną końcówkę w gwiazdę (nie większą niż 1/2 cala). Polecam użycie Ateco 845 lub Ateco 846 (w zestawie).
  • Ostrożnie wymieszaj rurę z podgrzanym olejem, na około 6 cali długości, odetnij koniec czystymi nożyczkami.
  • Smażyć około 2 minut z każdej strony, aż uzyska złoty kolor.
  • Przełóż na ręczniki papierowe do wyschnięcia na krótko, około 15 sekund (nie czekaj zbyt długo, bo będą suche, a cukier również się nie przyklei).

Wskazówki dotyczące pysznych churros za każdym razem

Churros 
Wskazówki dotyczące pysznych churros za każdym razem
  • Użyj termometru cukierkowego do oleju (posiadam ten TUTAJ). Myślę, że jest to konieczne, abyś mógł podgrzać olej do odpowiedniej temperatury i monitorować go jako smażenie churros. Rozgrzej olej podczas przygotowywania ciasta, ponieważ osiągnięcie temperatury zajmie trochę czasu.
  • Lubię trzymać się jednego jajka w cieście. Niektóre przepisy używają 3 jaj, ale czuję, że wychodzą zbyt jajecznie, niektóre pomijają jajka, ale jajko daje im trochę wzrostu i bogatszy smak, więc znalazłem tylko jedno jajko było idealne.
  • Użyj zamkniętej końcówki gwiaździstej (takiej z zaokrąglonymi krawędziami, jak THIS), daje churros bardziej zdefiniowane krawędzie. Oznacza to bardziej chrupiący wygląd zewnętrzny i klasyczny wygląd churro.
  • Pozwól ciastu odpocząć przed dodaniem jajka, nie chcesz gotować i mieszać jajka w cieście. Pamiętaj jednak, że ciasto będzie nadal bardzo ciepłe, więc przygotuj mikser zaraz po dodaniu jajka i wymieszaj.
  • Naprawdę zwróć uwagę na kolor podczas smażenia. Wydaje się, że nigdy nie potrzebują dokładnej ilości czasu, ich złotobrązowy kolor da ci znać, kiedy każda strona jest skończona. Jeśli są niedogotowane, będą wydawać się surowe w środku, więc poczekaj na ten złotobrązowy odcień.
  • Pozwól churros spuścić na ręczniki papierowe tylko krótko, zanim dodasz je do mieszanki cukrów cynamonowych. Nie chcesz, aby były mokre i tłuste i dodawały bezpośrednio do cukru lub po prostu zbrylają cukier i dostaniesz zbyt grubą powłokę, ale z drugiej strony nie chcesz, aby całkowicie wyschły na ręcznikach papierowych lub cukier nie będzie się dobrze trzymał. Coś w rodzaju 15 sekund, a następnie roluj.
  • Podawaj je na ciepło. Nie ma to jak świeżo zrobione ciepłe churro. W ten sposób poznajesz najlepszych przyjaciół, każdy, kto spróbuje, pokocha cię :).

Składniki

  • 1 szklanka (250ml) wody
  • 1/4 szklanki (56g) niesolonego masła, pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 Łyżka (13g) cukier granulowany
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 szklanka (141g) mąki pszennej (miarka i poziom na miarę)
  • 1 duże jajko
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • Olej roślinny, do smażenia

Do powlekania

  • 1/2 szklanki (100g) cukru pudru
  • 3/4 łyżeczka mielony cynamon

Fakty żywieniowe

Calories 139Calories from Fat 63
% Daily Value*Fat 7g11%
Saturated Fat  5g31%
Cholesterol 15mg5%
Sodium  37mg2%
Potassium 11mg0%
Carbohydrates 17g6%
Sugar 11g12%
Protein  1g2%
Vitamin A  90IU2%
Calcium  4mg0%
Iron  0.4mg2%

Najczęściej zadawane pytania 

Z czego zrobione jest churro?

Składniki Churros są dość proste; Składają się z wody, masła, cukru, soli, mąki, jajka i ekstraktu waniliowego z ciasta, a następnie smażonego w głębokim tłuszczu. Następnie oczywiście posypane cukrem i zwykle podawane z ciepłym sosem czekoladowym.

Jak smakuje churro?

Jak smakuje churros? Smakują jak cynamonowe pączki – ale LEPIEJ, ponieważ masz chrupiące grzbiety. Wnętrze jest puszyste jak pączek i są w najlepszym momencie świeżo zrobione, ale wyjątkowo dobrze się nagrzewają, dzięki czemu są świetnym wyprzedzeniem na imprezy!

Czy churros są meksykańskie czy hiszpańskie?

Churros pochodzą z Hiszpanii i Portugalii, ale dotarły również do Meksyku i innych byłych hiszpańskich kolonii i osad. Hiszpańskie churros i meksykańskie churros są bardzo podobne. Hiszpańskie churros są oblewane cukrem i podawane z gęstą czekoladą.

Czy churros są słodkie czy słone?

Churros są chrupiące na zewnątrz, ale delikatne w środku. Pokryte cukrem i cynamonem i zanurzone w ulubionym sosie, stanowią świetną przekąskę lub deser o odpowiednim poziomie słodyczy i żucia

Czy churros to fast food?

Podczas gdy churros mogą być pyszne, nie są dokładnie zdrowe. Pojedynczy churro może zawierać do 200 kalorii i 10 gramów tłuszczu. Ponadto często są smażone w niezdrowych olejach. Tak więc, jeśli obserwujesz swoją talię, możesz unikać churros

Czy churro to przekąska czy deser?

Churros to popularny meksykański deser, który jest dość popularny w USA. Wykonane są z prostego ciasta choux smażonego na gorącym oleju i obtoczonego cukrem cynamonowym .

więcej menu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button